Besøk oss!

Ohanas hage (Furuset Parsellhage for barn)
Trimmen, 1052 OSLO

Velkommen til Ohanas Hage. Her har vi en parsellhage for hele familien er barn kan bli skitne på hendene, lære seg å dyrke og ta med avlingen hjem.

2020 ble et vanskelig år pga COVID19 og vi hadde derfor ingen utlysninger for parsellhage eller åpningsfest etc. Forhåpentligvis blir situasjonen bedre for sesongen 2021.

Formål

Ohanas Hage

Furuset Parsellhage er et prosjekt planlagt for barnefamilier og barn som skal lære barn å dyrke, vanne og stelle planter gjennom sommeren for så å høste frukt/grønnsaker til høsten når dette modnes. Dette vil gi barn interesse for dyrking, de kan se sin kreasjon vokse gjennom sesongen og gi mestringsfølelse når de oppnår resultater.

Prosjektansvarlig

Ohana - for barn og unge
Org Nr: 921 128 959

Prosjektkoordinator(er)

Armughan Jalil
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. / +47 9936 5172

Andreas A. Andersen
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. / +47 24 02 24 25

Borettslagskontakt

Muhammad Nasir
Styreleder  - Øvre Furuset Borettslag

ovrefuruset@styrerommetnet

Prosjektbeskrivelse

Oppsett av parsellhage, med 40-50 kasser med jord og planter i gressplen ved Øvre Furuset Borettslag, i samarbeid med borettslaget. Borettslaget tilbyr plassen, og vanningsmulighet for plantekasser. 

Ohana stiller med frivillige, og teknisk utstyr. Introduksjon Furuset Parsellhage er et prosjekt planlagt for barnefamilier og barn som skal lære barn å dyrke, vanne og stelle planter gjennom sommeren for så å høste frukt/grønnsaker til høsten når dette modnes.

Dette vil gi barn interesse for dyrking, de kan se sin kreasjon vokse gjennom sesongen og gi mestringsfølelse når de oppnår resultater. Ohana vil gjennom støtte fra Bydel Alna, gi barn plass for å dyrke. Her setter vi opp mange kasser, som familier, og barnehager i bydel Alna kan overta ved å kontakte Ohana. De kan selv dyrke de grønnsaker eller planter de vil ut i fra utvalget Ohana har, og selv vanne, stelle og høste. Barnehager i nærområde skal også få tilgang til en eller flere kasser som deres barn kan passe på og stelle gjennom sommeren, og frukten fra deres arbeid får de selv beholde.

Prosjektet ansees som suksess. Det var i alt 38 kasser satt opp, og 6 av dem ble brukt av barnehager i nærheten, resten ble delt ut til barnefamilier, mens Ohana selv beholdt 4 plantekasser.

Det ble dyrket mye forskjellig, men nesten alle kassene hadde noen gulrøtter, og salat.

Av barn, for barn

Barna tok aktiv del i oppstart og stell og viste stor engasjement. Med musikk i bakgrunnen, og smil om munnen gjorde alle frivillige, og spesielt barna en kjempeinnsats.